söndag, februari 24, 2008

Sveriges bästa blogg har gått i graven

Mia Skäringers blogg har jag följt sen starten för ca 3 månader sen. Jag har gått in och läst den varje dag, flera ggr om dagen. Hennes sätt att skriva har tilltalat och trollbundit mig. Sin sårbarhet, nakenhet, glädje, frustrationer,och alla andra känslor har hon blottat för oss läsare på ett poetiskt och helt unikt sätt. I kommentarerna till bloggen har små livsberättelser från läsarna rullat in. Mia lyckades genom sin blogg skapa ett slags community för lost souls (och alla andra också för den delen), där kommentatorerna har fått fritt spelrum att uttrycka sig. Utan att Mia har raderat en endaste kommentar oavsett vad folk har skrivit om. Sen började det nästla sig in elaka kommentarer från olika håll. Mia blev jämförd med en sektledare och kommentatorerna blev ju då sektmedlemmar. Någon skrev ungefär såhär: "Mia får ju betalt för att skriva det här, det fattar ni väl? Hon är säkert inte alls så här egentligen. Ni har blivit lurade!"
Den svenska avundsjukan slog med andra ord till igen. Det är väl klart att man fattar att Mia har fått betalt för att skriva sin blogg hos Mama. Vad är det för fult i det? Det är ju så det fungerar, det är knappast nån nyhet. Och bara för att hon har fått betalt för att blogga hos Mama så betyder väl inte det att hon har utgett sig för att vara nån annan än den hon är?
Jag kommer nog aldrig förstå varför människor beter sig på det här viset. Är avundsjuka. Elaka. "Du är minsann inte bättre än någon annan"-fasoner. Vi kvinnor måste ju hålla ihop! Stötta och peppa varandra! Men på Mia's blogg vann negativiteten i sluttampen. Och det är synd tycker jag. Väldigt synd.

Inga kommentarer: