torsdag, oktober 11, 2007

Är inte detta liiiite väl överdrivet tycker ni?


Bäst-före-datum på växter är nånting som Ikea har tänkt testa i höst. Växterna märks med leveransdatum och förväntad livslängd. Förutsatt att man sköter om växten enligt skötselråden då vill säga.

Herregud! Ska dom ta bort ALL spänning i tillvaron för oss konsumenter nu eller??!!


"Håkan Sandman, försäljningschef på IKEA, berättar:

- Vi tror att vi är först i världen med datummärkning av växter. Vi gör det för att vi vill ge våra kunder så mycket information som möjligt inför deras växtinköp. Följer du skötselråden på växtens etikett och skyddar plantan mot väder och vind under transporten hem, så garanterar vi att livslängden stämmer. Om den inte gör det får du pengarna tillbaka, säger Håkan." (Läs hela artikeln här)


Jag är ganska nyfiken på hur den där garantin om livslängden kommer fungera... Hur kort livslängd sätter dom då? 1 vecka?? Och hur ska konsumenten kunna bevisa att växten faktiskt har dött i förtid även fast man skött om den som man ska? Hmm... jag är skeptisk!


1 kommentar:

Tonårsmorsa sa...

Haha! Ja, det finns nog ett skäl till att de är först... Men de får nog ha en varningstext på dem också: "Om ni sköter växten som Fatou så förkorta livslängden till en vecka...!" ;-)